Walters Kaffe, vårt bryggkaffe, finns idag i fyra varianter tilltalande för de som ställer högre krav på sin kaffeupplevelse. Alla varianter består av 100% arabicabönor. De har en mörkare rostning vilket ger en låg nivå av garvsyra i kaffet. Resultatet är ett rundare, smakfullare kaffe som håller sig längre – utan att utveckla beska och syrliga toner.

Walters-Kaffe_Logo_Tradition_CMYK

Ger dig en kraftfull smakupplevelse med anor. Originalblandning från 1958. Karaktär och fyllighet utan beska.

En aning TRADITION →

Ger dig en introduktion till Walters mörkrostade värld. En lättillgänglig och angenäm blandning. Helt utan beska.

En aning INSPIRATION →

Ger dig en fulländad mörkrostad upplevelse. En sofistikerad blandning. Fyllig, rund med lång söt eftersmak.

En aning ELEGANS →

Ger dig en kaffeupplevelse med god samvetsgrann eftersmak. En mjuk blandning. Eko- & Fairtradecertifierad.

En aning RÄTTVISA →

Walters-Kaffe_Logo_Tradition_CMYK

Ger dig en kraftfull smakupplevelse med anor. Originalblandning från 1958. Karaktär och fyllighet utan beska.

Walters Kaffe En aning TRADITION är en blandning av de finaste Arabicabönorna från Colombia, Costa Rica, Brasilien och Guatemala.

Alla dessa ”strictly high grown” – bönor, som är handplockade på plantager på lägst 1600 meters höjd, blandas och mörkrostas med största kärlek, omsorg och med varsam hand. Detta sammantaget, ger Walters Kaffe En aning TRADITION den bästa kvaliteten och smakar som en god kopp kaffe ska smaka när den är som bäst.

Walters-Kaffe_Logo_Inspiration_CMYK

Ger dig en introduktion till Walters mörkrostade värld. En lättillgänglig och angenäm blandning. Helt utan beska.

Walters Kaffe En aning INSPIRATION är aningen mindre komplext än Walters övriga blandningar. Likt övriga varianter är det mörkrostat men har vissa egenskaper gemensamt med ett mellanrostkaffe. Något kortare eftersmak och fyllighet än våra övriga varianter – dock helt utan beska i eftersmaken.

Ett lättdrucket kaffe med en svag nötig ton, perfekt för kaffeälskaren som gillar mellanrost men som är nyfiken på Walters exklusiva mörkrostade sortiment.

Walters-Kaffe_Logo_Elegans_CMYK

Ger dig en fulländad mörkrostad upplevelse. En sofistikerad blandning. Fyllig, rund med lång söt eftersmak.

Walters Kaffe En aning ELEGANS är Walters mest sofistikerade blandning. Historien började med Landskrona stads 600 årsjubileum 2013, då vi tog fram en jubileumsblandning som utgick från Walters originalrecept men med en etiopisk yirgaböna tillsatt.

En aning ELEGANS distribueras idag över stora delar av landet till hotellkedjan Best Westerns frukostkonceptet ”BEST BREAKFAST by Tina!” där Tina Nordström valt ut frukostprodukter av högsta kvalitet för en bra start på dagen.

Walters-Kaffe_Logo_Rattvisa_CMYK

Ger dig en kaffeupplevelse med god samvetsgrann eftersmak. En mjuk blandning. Eko- & Fairtradecertifierad.

Walters Kaffe En aning RÄTTVISA är det kaffe vi erbjuder den samvetsgranna kaffeälskaren. Kaffesorterna är alla från odlare som är 100% Eko- & Fairtradecertifierade. Sorterna är noggrant utvalda, rostade med omsorg och blandade för att uppfylla våra höga krav på smak, karaktär och egenskaper som kännetecknar ett riktigt premiumkaffe.

En aning RÄTTVISA är en spännande upplevelse som gör sig bättre och godare ju längre du får ha det i koppen. Det kännetecknas av en enkel rundhet, en mörk fyllighet och kaffedoft som växer allteftersom du avnjuter denna kopp av kaffe.